Esiintymiskoulutus

Mitä tehdä, jos unohdan kesken puheen, mistä seuraavaksi piti puhua?

Oletko koskaan löytänyt itseäsi seuraavasta kiusallisesta tilanteesta:
Olet yleisön edessä puhumassa sinulle tärkeästä aiheesta ja yhtäkkiä unohdat mitä sinun piti seuraavaksi sanoa?

Mulla on kaksi erinomaista vinkkiä tähän melko tyypilliseen ongelmaan:
1. Tee tukisanalista
2. Uskalla pitää taukoja

1. Tee tukisanalista

Kirjoita yhdellä tai kahdella sanalla tukisanalista puheesta tai esityksestä mitä olet pitämässä.

Esimerkiksi oma tukisanalistani viimeiseltä keikalta näytti seuraavalta:

  • Suomen New York
  • Priceless
  • Korttipakka
  • Leffalippu
  • Arvuuttelu
  • Kumpi käsi
  • Korttipakka jatko
  • Jos ajatuksia voisi lukea
  • Se parraton Poskiparta

Olen itse esiintynyt taikurina yli 10 vuotta ja teen edelleen jokaisesta esiintymisestä tukisanalistan. En välttämättä tarvitse listaa läheskään jokaisella keikalla, mutta aina välillä löydän itseni tilanteesta missä kanssakäyminen yleisön kanssa on tempaissut minut täysillä mukaan, enkä äkkiseltään muista mikä oli esityksen seuraava askel. Näissä tilanteissa on äärimmäisen helppoa vilkaista pöydällä tai lattialla olevaa tukisanalistaa ja jatkaa esitystä niin kuin olin suunnitellut.

2. Uskalla pitää taukoja

Toinen erinomainen vaihtoehto unohtamisesta selviämiseen on taukojen pitäminen. Harva esiintyjä osaa ottaa oman aikansa lavalla yleisön edessä ja hyödyntää taukoja tehokeinona.

”Miten muka tauon pitäminen käytännössä auttaa unohtamisesta selviämiseen?”

Kuvitellaan tilanne, missä et ole valmistautunut puheenvuoroosi tai esitykseesi tekemällä tukisanalistaa ja kesken esityksen tulee blackout. Tällaisessa tilanteessa kannattaa pitää tauko, palata omassa mielessä asiaan mistä haluat yleisölle kertoa, ja jatkaa esiintymistä. Tämä saattaa tuntua paljolta tehdä yhden tauon aikana, mutta todellisuudessa ehdit hyvin tekemään tämän.

”Sekunnin tauko lavalla saattaa tuntua sinusta viideltä sekunnilta.”

Lavalla tai yleisön edessä, tauon pitäminen tuntuu huomattavasti pidemmältä mitä se todellisuudessa on, sekunnin tauko lavalla saattaa tuntua sinusta viideltä sekunnilta. Tämä johtuu siitä, että kaikki yleisön tai kuulijoidesi huomio kiinnittyy sinuun. Uskalla siis rohkeasti pitää taukoja, äläkä säikähdä niiden pituutta.

BONUS

Seuraavan kerran, kun nouset yleisön eteen, kuvaa oma esityksesi tai puheesi ja kokeile pitää taukoja esiintymisessä. Uskallan 99% varmuudella luvata, että yllätyt kuinka lyhyitä taukosi oikeasti ovat. Tunne yleisön edessä, kun kaikkien huomio kiinnittyy sinuun saattaa tuntua ahdistavalta aluksi, mutta todellisuudessa rauhallinen ja oman aikansa ottava puhuja/esiintyjä välittyy rautaisena ammattilaisena yleisölle.

Lisää käytännön vinkkejä ja kikkoja esiintymiseen löydät esiintymisen verkkokurssiltani.
Tilaa esiintymisvalmennus tästä ja liity vaikuttavien puhujien joukkoon!

Marko Poskiparta

#kommunikaatio #puhuja #esiintyminen #vaikuttavapersoona #esiintymisvalmennus #valmennus #valmentaja #coach #esiintymistaito #tarinankerronta #esitystaito #esiintymisvideo #johtaja #johtajuus #opettaja #inspiroi #inspiraatio #yrittäjyys #yrittäjä #turunyrittäjät #vaikuttaja #esiintyjä #markoposkiparta #taikuri #mentalisti #taikuriposkiparta #poskiparta #paremmaksiesiintyjäksi #tukisanalista #esiintymiskoulutus #vuorovaikutustaidot

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart