3 vinkkiä etätapaamisiin

Kolme vinkkiä hyvään etätapaamiseen – Näin onnistut etätapaamisissa

Koronan myötä etätapaamiset yleistyivät sormia napsauttamalla, ja niistä tuli jopa arkipäiväisiä päivän aloituksia monelle etätyöntekijälle. Moni kuitenkin kamppailee etätapaamisissa oman esiintymisen kanssa: Kuinka esiinnyn vakuuttavasti etätapaamisessa? Miten saan vakuutettua katsojani tai kuulijani etätapaamisessa?

Tässä kolme vinkkiä tehokkaisiin etätapaamisiin – näiden avulla onnistut varmasti!

1. Kameran sijainti

Älä kuvaa kameralla alaviistosta, vaan nosta kamera silmiesi tasolle. Nostamalla kameran oikealle korkeudelle luot katsojalle illuusion, että kävisitte keskustelua kahden kesken. Esimerkkikuvasta näet hyvin kuinka suuri ero pelkällä kameran sijainnilla on.

2. Valitse rauhallinen tausta

Pitäessäsi etätapaamisia, mieti mitä haluat vastapuolen näkevän. Oletko toimistolla vai kotona? Molemmissa tapauksissa on hyvä varmistaa rauhallinen tausta videolla. Pitäessäsi etätapaamista kotona, parasvaihtoehto on oma toimisto tai työhuone tapaamista varten. Näin pystyt hyvin rajaamaan häiriötekijät työtilan ulkopuolelle, jos tämä ei ole mahdollista, kerro muille samassa tilassa oleville, että pidät etätapaamisia tähän ja tähän aikaan. Näin saat samassa tilassa olevat varautumaan etätapaamisiisi.

Olen kerran osallistunut etätapaamiseen, missä kameran ruudulle välähti vastapuolen puoliso alusvaatteilla kesken tapaamisen. Tämä on ainakin varma tapa tehdä tapaamisesta ikimuistoinen.

3. Äänenlaatu

Heikolla kuvanlaadulla pystyt vielä osallistumaan etätapaamiseen, mutta rakeisella ja rahisevalla äänellä teet etätapaamisesta painajaista muille osallistujille. Suosittelen panostamaan erilliseen ulkoiseen mikrofoniin tai kuulokkeisiin, näin säästä kuulijoitasi.

Yleinen virhe tässä on, että käytetään kannettavan läppärin mikrofonia. Lopputulos on karsea ja saa kuulijasi korvat vuotamaan verta. Panosta mikrofiin, ÄLÄ KÄYTÄ läppärin mikrofonia!

Plussana:

Muista myös valmistautua etätapaamisiin odotetulla tavalla. Jos tapaaminen on tasalta, ole linjoilla viimeistään 5minuuttia ennen tapaamisen alkua. Näin varmistat, ettet myöhästy ja ehdit hyvin hienosäätämään videosi näkyviin ja äänesi kuuluviin. Parhaassa tapauksessa sinulle jää aikaa kerrata vielä tapaamisen aihe tai agenda ennen etätapaamisen alkua.

Tämä oli vasta pintaraapaisu siitä mitä hyvä ja ennen kaikkea vakuuttava esiintyminen on. Hyvään puheeseen liittyy monen monta muuta asiaa mitä käsittelen tarkemmin esiintymisen verkkokurssilla. Jos haluat oppia tekniikoita vaikuttavaan viestintään tai miten vaikuttaa kuulijasi ajatuksiin pelkällä esiintymisellä tai äänenkäytöllä, Vaikuttava viestintä -esiintymiskoulutus on juuri sinulle. Kurssilla pureudutaan esiintymisen perusperiaatteisiin ja saat vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten pääsen eroon esiintymisjännityksestä?
  • Miten valmistaudun esitykseen tai puheeseen?
  • Kuinka olla lavalla yleisön edessä?
  • Miten pitää mikrofonia?
  • Kuinka luoda itseluottamusta ja viestiä se yleisölle?
  • Mikä on helpoin tapa vaikuttaa yleisöösi?
  • Mitä tehdä, jos unohdat mistä olet puhumassa?

Esiintymiskoulutuksessa opetan sinulle hyvät ja tehokkaat vuorovaikutustaidot, kuinka herätät luottamusta omalla puheella ja esiintymiselläsi, mitä tehdä käsillä esiintyessä ja monta muuta vinkkiä esiintymiseen liittyen. Tutustu ja tilaa esiintymiskoulutus tästä.

–Marko Poskiparta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart