Esiintymiskoulutus hinta

Kannattiko esiintymiskoulutus -verkkokurssin tekeminen?

Tällä videolla tulen kertomaan mitä esiintymiskoulutus -verkkokurssin tekeminen maksoi? Kuinka paljon verkkokurssi on tähän mennessä tuottanut? Mitä opin esiintymiskoulutuksen ja verkkokurssin tekemisen aikana ja paljon muuta.

Videosta tuli melko pitkä, joten voit kelata suoraan siihen kohtaan mistä haluat kuulla.

0:00 – Mä rakensin esiintymiskoulutuksen verkkokurssin

16.3.2020 Korona iski oikein avokämmenellä mun elämään ja liiketoimintaan. Yhdessä päivässä keikkakyselyt ja tapahtumien järjestämiset päätettiin perua, lopputuloksena kaikki keikat peruttiin kesäkuun puoliväliin asti.

Piti aika nopeasti keksi, että mitä tässä nyt alkaisi tekemään ja mikä on seuraava peliliike. After all, ostin juuri ensiasunnon ja parisataa tuhatta lainaa tuli otettua siinä samalla…

Ensimmäinen askel oli idea -sparrata mahdollisimman monen kanssa ”etäkahvien” merkeissä. Etäkahvittelin kahden viikon aikana 18 eri henkilön kanssa ja pallottelin tilannetta sekä ajatuksia tilanteesta. Lopputuloksena oli 6 sivua muistiinpanoja ja ideoita mitä voisi lähteä toteuttamaan. Lähdin miettimään omaa tekemistä pahimman mahdollisen skenaarion kautta:

”Jos tämä Korona ja erilaiset kiellot kestää seuraavat kaksi vuotta, minkä tulonlähteen keksin siksi aikaa?”

Käytännössä siis piti keksiä uusi ajatus liiketoiminnalle ja yksi idea nousi ylitse muiden: Esiintymiskoulutus ja esiintymiskoulutuksen -verkkokurssi.

0:43 – Miksi esiintymiskoulutus?

Esiintymiskoulutus verkkokurssina tuntui heti itselle sopivalta ajatukselta, olen kuitenkin esiintynyt viimeiset 10 vuotta yleisön edessä ja oppinut huimasti esiintymisestä ja kanssakäymisestä. Lähdin työstämään verkkokurssia siltä istumalta eteenpäin Joonas Laineen kanssa. Oli perjantai 20.3. tehtiin suunnitelma, sovittiin askelmerkit ja ruvettiin hommiin.

2:37 – Johdanto verkkokurssille

Verkkokurssi - Miten meni noin niinku omasta mielestä?

Vaikuttava viestintä -esiintymisvalmennus on interaktiivinen verkkokurssi, missä opetan sinulle vaikuttavan ja vakuuttavan esiintymisen perusperiaatteet. Vakuuttava esiintyminen voidaan nimittäin jakaa osaan: visuaaliseen ja auditiiviseen. Tällä kurssilla opetan sinulle perusteet molemmista ja interaktiivisten harjoitusten avulla pystyt nostamaan oman kanssakäymisesi seuraavalle tasolle.

Olen pyöritellyt ajatusta esiintymisvalmennuksesta jo kaksi vuotta (?!) mutta nyt vasta tuli sopiva paine ryhtyä tekemään muutakin, kuin muistiinpanoja.

4:05 – Ajatus tiimistä

Alun perin ajatus oli rakentaa ympärille tiimi, jonka kanssa tekisin esiintymisvalmennuksen ja verkkokurssin. Kokoisin ympärilleni tiimin keneen luotan ja ketkä ovat oman alansa rautaisia ammattilaisia. Kaunis ajatus, mutta miten meni noin niinku omasta mielestä?

4:42 – Kallein moka kurssin aikana

Verkkokurssin kallein moka kävi juuri tiimin kanssa. Sopivassa temmellyksessä päädyin hyväksymään (palkkaamaan) tiimiin jäsen, joka ei täysin ollutkaan oman alansa rautainen kingi, vaan silloin tällöin tekevä apumies. Tämä moka menee oppirahoihin ja maksoi koronavaikeuksien keskellä olevalle yksinyrittäjälle reilu 900€.

7:35 – Mitä esiintymisvalmennuksen tekeminen verkkokurssiksi maksoi?

Sivuston koodaus maksoi 1000€

Oppirahoja sivuston optimoinnin kanssa maksoin 900€

Palvelin ja domain maksavat vuodessa yhteensä 60€

Studiovuokraus oli noin 400€

Facebook -markkinointi 380€

Yhteensä: noin 2700€ + alv.

9:28 – Mitä verkkokurssi on tuottanut?

Verkkokurssi on tuottanut 16.8.2020 mennessä 336€

9:57 – Kuinka paljon on kulunut aikaa?

Tavoite ja ajatus oli, että jokainen tiimin jäsen tekee oman osaamisensa ja näin ollen oma fokus ja aika menee pelkästään tuotteen eli verkkokurssin rakentamiseen. Budjetoin tähän omaa aikaa n. 90-100 tuntia. Homma meni kuitenkin aivan reisille jo tiimiä rakentaessa, joten lopputuloksena sain ottaa lisävastuuta aina sivuston optimoinnista lähtien. Todellisuudessa omaa aikaa verkkokurssiin kului n. 600-700 tuntia ja tämä kasvaa vielä päivä päivältä, kun vaihdan isompaa vaihdetta Facebook -markkinoinnin kanssa.

10:25 – Opit: Verkkokurssi halvalla

Voiko verkkokurssin tehdä halvalla? Rakentaessani verkkokurssia ja kurssin alustaa, huomasin kuinka paljon aikaa ja rahaa menee muihin asioihin, kuin itse sisältöön tai kurssiin. Verkkokurssin pystyy kuitenkin tekemään kustannustehokkaasti, jos löydät itsellesi yhteistyökumppanin, kenen sivustolla verkkokurssi julkaistaan. Näin voit keskittyä pelkästään hemmetin hyvän kurssin tekemiseen ja jättää teknisen toteutuksen muiden harteille. Toki tässä vaihtoehdossa luovut osasta verkkokurssin tuotoista, mutta tämä vaihtoehto on huomattavasti halvempi ja säästää hermoja verkkosivujen verran. Pohdin tällä hetkellä myös itse verkkokurssini julkaisua myös muiden alustoilla, löysin nimittäin verkostostaniviestinnän verkkokursseihin erikoistuneen verkkokurssialustan.

11:34 – Opit: Rakenna tiimi

Kurssin ehkä tärkein oppi: rakenna tiimi, kun lähdet tekemään verkkokurssia. Tekemistä verkkokurssissa on paljon ja kaikkea ei kannata tehdä itse. Pyri rakentamaan ympärille muutaman hengen tiimi kenen tekemiseen luotat, kenen kanssa haluat olla tekemisissä ja ketkä tietävät sinua enemmän omasta alastaan.

12:12 – Opit: Älä pelkää tekemistä

Kuvittelin naiivisti, että saadessani verkkokurssin valmiiksi voin nostaa jalat pöydälle, kädet niskan taakse ja vain ”olla” toimitusjohtaja. Todellisuus oli aika toinen. Vaikka rakennat verkkokurssin, täytyy sivustoa silti ylläpitää. Kurssin myyntiin ja markkinointiin menee oma aikansa, vaikka itse kurssi ja sivusto olisikin valmiita.

12:47 – Kannattiko esiintymiskoulutus -verkkokurssin rakentaminen?

Vaikka otinkin reilut 2400€ turpaan (tässä vaiheessa), olen silti sitä mieltä, että esiintymiskoulutuksen verkkokurssin rakentaminen oli minulle juuri oikea vaihtoehto. Koronan luoma ahdinko ja huono fiilis olisi masentanut mut ihan täysin, jos olisin keskittynyt vaan peruttuihin keikkoihin, enkä olisi vienyt omaa fokusta ja ajatusta mihinkään muuhun. Verkkokurssi on myös yksi passiivinen tulovirta mitä olen halunnut luoda jo useamman vuoden. Kaiken tämän lisäksi opin myös valtavasti lisää esiintymisestä.

”Paras tapa oppia on opettaa jo opittu asia.”

-Unknown

13:22 – Kannattiko? Plussat ja miinukset

+ Piti oman mielen virkeänä (Oma energia ja fokus johonkin muuhun, kuin Koronaan ja keikka peruutuksiin).

+ Passiivinen tulovirta.

+ Opin valtavasti esiintymisestä, kotisivujen tekemisestä, verkkokurssista, kotisivujen optimoinnista, mainonnasta ja projektityöskentelystä.

– 2400€ tappiolla.

– Kaikki oma aika valui esiintymiskoulutukseen ja verkkokurssiin.

16:13 – Esiintymiskoulutus -verkkokurssin myyntitavoite 2021

Videon lopulla asetan itselleni myös tavoitteen: 16.8.2021 Vaikuttava viestintä -esiintymisvalmennus on maksanut itsensä takaisin. Kävi tavoitteen kanssa miten tahansa, niin teen tästä uuden videon vuoden kuluttua ja käydään silloin uudestaan läpi mitä vuoden aikana on tapahtunut, kuinka paljon esiintymisenverkkovalmennus on siihen mennessä tuottanut ja mitä kaikkea on ehtinyt tapahtua.

Kirittävää on siis 2400€ (+alv 476€)

2976€ / 12kk

= 248€ myyntiä kuukaudessa

Haluatko oppia esiintymään vakuuttavasti yleisön edessä? Esiintymiskoulutuksesta tuli odotettua parempi, joten suosittelen tutustumaan siihen, jos haluat vakuuttaa kuulijasi omalla esiintymisellä ja puhumisella. Vaikuttava viestintä -esiintymisvalmennuksen löydät tästä. Autan myös mielelläni henkilökohtaisen esiintymisvalmennuksen merkeissä. Ota yhteyttä ja kerro minkä esiintymiseen liittyvän asian kanssa kamppailet niin selätetään esiintymispelko ja muut esiintymiseen liittyvät asiat yhdessä.

–Marko Poskiparta

Marko@markoposkiparta.fi040 832 1333

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart