Esiintymiskoulutus eduskunnassa

Median sekoittanut 50 000€ esiintymiskoulutus

Tiesitkö, että esiintymiskoulutuksen ei tarvitse maksaa tuhansia ja taas tuhansia euroja. Mediassakin pyörinyt kohu Suomen (ex)valtiovarainministerin Katri Kulmunin yli 50 000€ esiintymiskoulutuksesta on saanut monet pyörittelemään päätään.

Alan kuuluisuudet ja huippukonsultit voivat laskuttaa käytännössä mitä vaan omista palveluistaan. Tämä on markkinataloutta ja heillä on täysi oikeus laskuttaa juuri se hinta, jonka itse kokevat sopivaksi (ja mikä on sovittu asiakkaan kanssa). Kulmunin esiintymiskoulutuksen tuntihinta oli päivästä riippuen 350 – 700€.

Katleena Kortesuo avasi omassa blogissaan hyvin, ettei tuntihinta ole sama asia, kuin palkka. Itse maksan jokaisesta laskutetusta eurosta reilu 50% erinäisiin kuluihin kuten: verkkokaupan ja palvelimen ylläpitokustannukset, oman osaamisen kehittäminen, vuokrat, verot yms.

Laskutettu tuntihinta näyttää myös suurelta siksi, että maallikko tai asiakas ei näe kouluttajan tekemään valmistelua tai taustatyötä eriteltynä tuntihinnassa. Tavallisesti käytän itse yhtä 40min sparrausta kohden noin 2-3 tuntia valmisteluun, sillä jokainen ihminen kamppailee aivan eriasioiden kanssa esiintymisessä ja kanssakäymisessä. Osa ihmisistä kokee esiintymisjännityksen suurimmaksi esteeksi, kun taas toiset eivät tiedä mitä käsillä pitäisi tehdä puheen tai esityksen aikana. Tämän takia on todella tärkeää, että valmentaja pureutuu henkilökohtaisesti ja rauhassa, jokaisen asiakkaan tarpeisiin.

Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei esiintymiskoulutuksen kuuluisi maksaa kymmeniä tuhansia euroja! Jos alan yleinen sääntö olisi, että hyväksi esiintyjäksi et pääse alle 50 000 euron, niin tämä olisi pelkästään eliitin etuoikeus.

Tämän takia olenkin tehnyt vakuuttavasta esiintymisestä ja esiintymisen perusperiaatteista verkkokurssin,
minkä tarjoan sinulle nyt huokeaan 129€ -> 89€ hintaan!

Tilaa esiintymisvalmennus tästä ja liity vaikuttavien esiintyjien joukkoon.

Jos sinusta taas tuntuu, ettei verkkokurssi ole sinulle oikea tapa oppia, tarjoan myös henkilökohtaista esiintymisvalmennusta. Kahdenkeskinen henkilökohtainen esiintymisvalmennus kustantaa verkkokaupassani 89€ / 60min.

Heräsikö kysymyksiä tai ajatuksia? Kommentoi blogiin tai lähetä yhteydenottopyyntö lomakkeen kautta.

P.S. Hyvä ystäväni sanoi minulle: ”Keskity vahvuuksiin, ei heikkouksiin.”

***Siksi en ota tässä postauksessa tai blogissa kantaa politiikkaan, vaan ainoastaan esiintymiseen ja kanssakäymiseen***

–Marko Poskiparta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart