3 vinkkiä esiintymiseen

3+1 Vinkkiä verkostoitumiseen

Vuoden alussa olin puhumassa BNI Turku Åbo -ryhmän järjestämässä Linkity2020 -tapahtumassa, tapahtumaan osallistui yli 140 yrittäjää tai yrityspäättäjää.  Sain kunnian jakaa omat oppini ja ajatukseni verkostoitumisesta.

Tässä postauksessa käyn läpi puheenvuoroni 3+1 vinkkiä verkostoitumiseen.

Olin puhumassa Linkity2020 -tapahtumassa tammikuussa 2020.

1. Hakeudu vieraiden joukkoon.

Kun osallistut verkostoitumistapahtumaan tai olet verkostoitumassa, vältä seurustelemasta tuttujen ihmisten kanssa. Olet verkostoitumassa juuri siksi, että tapaisit uusia ihmisiä, et siksi, että pääsisit juttelemaan ystäväsi Jussin kanssa.

Muista myös, että tämä pätee yhtä hyvin kahvipöytään tai ruokailuun: hakeudu vieraiden joukkoon. Tapahtuma missä kahvitellaan tai lounastetaan, on erinomainen mahdollisuus verkostoitua uusien ihmisten kanssa. Uskalla astua pois omalta mukavuusalueelta ja tutustua uusiin ihmisiin. Sitähän varten olet verkostoitumassa.

2. Tehokas verkostoituminen tapahtuu antamalla.

Verkostoitumisen ydin piilee luottamuksessa. Kun rakennat luottamusta antamalla ja auttamalla, niin nämä uudet tuttavat auttavat vuorostaan sinua. Kun olet auttanut toista, syntyy kiitollisuudenvelka ja auttamasi ihmiset alkavat katsoa tilannetta eri näkökulmasta, nimittäin auttamisen näkökulmasta. Uskon itse siihen, että antamalla ja auttamalla muita, saat myös sen mitä itse pyydät.

Jos asiakkaasi tai ystäväsi kysyy sinulta: ”Millä tavalla voin auttaa sinua?” Mitä vastaat?

3. Verkosto syntyy aidosta kiinnostuksesta.

Jos et ole aidosti kiinnostunut muista ihmisistä, et pysty lunastamaan heidän luottamustaan. Muista olla itse aito ja rehellinen, näin teet verkostoitumisesta helppoa kaikille.

3+1. Älä rakenna verkostoa hampaat irvessä

Miksi rakentaa verkostoa hampaat irvessä, kun voit tehdä sen valmiiksi suunnitellun mallin avulla. Kuulun itse BNI (Business Network International) -verkostoon. BNI on yritysporukka, joka kokoontuu kerran viikossa auttamaan toisiaan, ryhmän yhteinen tavoite on tuoda lisää liikevaihtoa toisille. Esimerkiksi oman BNI Turku Åbo -ryhmäni juokseva 12kk liikevaihto on rapiat 10 miljoonaa!

Jos kiinnostuit ja haluat tulla mukaan Suomen tuottavimpaan business -verkostoon, laita viestiä niin kutsun sinut aamupalalle.

Haluatko oppia vakuuttamaan kuulijasi? Olen koonnut kaiken sen mitä olen oppinut viimeisen 10 vuoden aikana esiintymisestä yhteen yksiin kansiin, Vaikuttava viestintä -esiintymisvalmennukseen. Nyt voit oppia vaikuttavan ja vakuuttavan esiintymisen salat kätevästi verkkokurssina.

Tutustu vaikuttavan viestinnän verkkokurssiin ja tilaa esiintymisvalmennus tästä.

Marko Poskiparta

#kommunikaatio #puhuja #esiinnytehokkaammin #esiintyminen #vakuuttavaesiintyminen #vaikuttavapersoona #esiintymisvalmennus #valmennus #valmentaja #coach #esiintymistaito #tarinankerronta #tehokastarinankerronta #esitystaito #esiintymisvideo #johtaja #johtajuus #opettaja #inspiroi #inspiraatio #motivaatiomarko #yrittäjyys #yrittäjä #turunyrittäjät #vaikuttaja #esiintyjä #paremmaksiesiintyjäksi #markoposkiparta #taikuri #mentalisti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart